sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Constipatia la sugari si bebelusi

   O alta consecinta a utilizarii laptelui praf  esteconstipatia la copii. Stiati ca laptele matern contine substante cu actiune laxativa. Acest lucru se vede din primele zile de la nastere cand colostrumul contine substante cu actiune laxativa de eliminare a meconium-ului ( primele scaune ale copilului).
  Copiii hraniti cu lapte praf sau cei care ajung la varsta de 1 an si beau prea mult lapte prezinta constipatie. De aceea este bine sa prevenim. Am invatat de la un medic pediatru foarte bun si dedicat (pe care o sa il iau si pentru copilul meu) ca se poate administra de la Plantextract Extractul de merisor( produs gemoterapic). Atentie pe prospect scrie utilizarea lui de la 2 ani, dar la cursul de gemoterapie Plantextract am invatat ca se poate administra 1 pic/ luna de viata incepand cu cateva luni pentru a regla tranzitul bebelusului. Reface flora intestinala foarte bine, previne constipatia sau diareea, plus are efect antiseptic urinar. Daca copilul are 6 luni se dau 6 picaturi pe zi de extract de merisor de la Plantextract. Un alt produs foarte bun testat in sindrom de colon iritabil la adulti si copii este Bifido plus pentru adulti si Bifido Baby pentru copii.
    Am realizat ca este un produs foarte bun din experienta. Am avut doua paciente cu sindrom de colon iritabil manifestat prin episoade de diaree cu constipatie. Prima pacienta a ramas cu aceasta sensibilitate in urma chimioterapiei, cea de a doua cu o inflamatie puternica la nivelul intestinului. Produsul Bifido baby contine prebiotice, adica ce mananca bacteriile saprofite la nivelul intestinului. Acestea se dezvolta si asigura o digestie mai buna deci fara colici, constipatie sau diaree. Probioticele sunt bacteriile saprofite cele pe care le dam in cazul  administrarii de antibiotic.
     De asemenea pentru copii mai mari putem sa le reglam tranzitul din alimentatie. Compotul de prune este excelent. Pectinele din prune ajuta la un tranzit mai bun. De obicei eu recomand combinatia de kiwi taiat si pus direct in iaurt sau prune cu iaurt. Exista si sucuri de prune, de exemplu cel de la Rabenhorst suc medicinal cu actiune laxativa.
     Pe langa sucurile medicinale mai intalnim si siropurile medicinale precum Lass Baby de la Erbavita si Laxovit de la Farmaclass. Ambele la fel de bune si eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu