joi, 10 ianuarie 2013

Dermatita atopica la copii continuare

  Randul trecut am mentionat de gama Trixera de la Avene. Produsele Trixera au in compozitie un trio de lipide reprezentat din trei uleiuri vegetale care nu numai ca refac bariera lipidica a dermului dar scad si inflamatia. Am insistat  pe aceasta gama deoarece in cazuri grave de dermatita atopica este foarte eficace. Uleiurile vegetale sunt uleiul de sofran( Catharmus oil sau safflower), ulei de ciubotica-cucului( evening primrose) si uleiul de soia. Uleiul de sofran ( planta din aceeasi familie cu floarea-soarelui sunflower) contine pe langa lipide, vitamina B3 niacina, de care va vorbeam randul trecut. Uleiul de ciubotica-cucului il cunoastem pentru proprietatile folosite in sindromul de menopauza sau premenstrual. De asemenea el mentine elasticitatea pielii prin continutul in acid linolenic.
  Daca cumva ati incercat aderma si nu a mers, puteti folosi gelul de spalare Trixera si dupa spalare  crema Trixera Selectiose mai convenabila ca pret cea la 400ml.
   Mai mentionez gama Lipikar de la La Roche Posay. Este o gama buna. Am avut un pacient cu dermatita seboreica de aceasta data pe fata in zonele grase ale pielii. A folosit o perioada lunga Lipikar Ap Baume si a fost ok.
   In concluzie studiind ingredientele produselor enumerate am observat ca majoritatea contin apa termala bogata in oligoelemente si uleiuri vegetale ( cu continut ridicat in acizi grasi omega precum este acidul linolenic, vitamine precum niacina), care au efect emolient asupra pielii. Unele dintre ele cum sunt cele din gama Emollium care pe langa acidul linolenic, uleiul de borago cu actiune antiinflamatoare, uleiul de macadamia, pe care il cunoastem din produsele antirid,  mai contin si uree 5%. Ureea  ajuta la inmuierea crustelor care se formeaza in dermatita atopica severa.
   Cateva sfaturi de sfarsit . Mentinerea unei temperaturi constante in camera, utilizarea produselor cu actiune emolienta pentru a scapa de xeroza( uscaciunea pielii), evitarea spalatului excesiv, crearea unui confort psihic al copilului prin muzica clasica linistitoare sau chiar prin masaj ajuta la diminuarea efectelor suparatoare de mancarime si disconfort al dermatitei atopice.
   Aceste ultime idei le-am introdus pentru ca se leaga de urmatorul meu articol. Voi aborda cateva teme de psihologie si cred ca va fi un articol interesant-). Surprize , surprize-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu