luni, 22 aprilie 2013

Alegerea caruciorului

  Poate un lucru destul de dificil este alegerea caruciorului. Dificil in ce sens? Piata din Romania este bombardata de o serie intreaga de produse.  Cand vine vorba de copii avem de unde alege, insa este greu sa stim care produse sunt ok si care nu.
  Cand cautati un carucior este bine sa va uitati dupa urmatoarele lucruri:
1. cat de usor este cadrul. este esential acest lucru mai ales atunci cand mergem la plimbare si luam multe lucruri cu noi. ganditi-va cum este sa cari un cadru de 13kg.
2. in functie de unde stati la bloc sau la curte puteti sa optati pentru carucioare diferite. daca stati la bloc primul lucru este sa va ganditi daca cadrul + landoul intra in lift.
3. un al treilea lucru la care trebuie sa va uitati este cum se pliaza. Acest lucru este important mai ales pentru momentele cand plecam in vacanta. Un carucior care se pliaza si ocupa tot portbagajul nu ne este de folos.
4. ca tot vorbim de masina este important sa avem scoica si mai apoi scaunul special pentru copii de masina. acestea ofera siguranta copiilor in timpul mersului.
5. atunci cand vrem sa luam un carucior trebuie sa stim ca toate cele 3 parti ne sunt utile, adica landoul, scoica si hamacul.
6. atentie la manere! consider ca cele mai bune carucioare sunt cele cu bara si nu cu doua manere deoarece se pot impinge si cu o singura mana.

   Cand am cautat la inceput sa gasim un carucior mi s-a parut o nebuloasa totala. de ce? multe marci, toate frumoase, preturi diferite si in definitiv ce  cautam? ce marca? ce pret rezonabil? de ce facilitati ai nevoie?
   In primul rand trebuie sa stim ca toate cele 3 componente ne sunt utile:
1. landoul- se foloseste din primele zile de viata. am intalnit mamici care mi-au spus ca atunci cand scot copilul din maternitate il iau in scoica. nu este bine acest lucru, deaorece coloana nou-nascutului este ca o gelatina. Astfel copilul trebuie sa stea intins pe o regiune plana.

2. scoica este esentiala pentru masina. ofera siguranta in mers. se poate folosi cu sau fara baza isofix.

3. hamacul se foloseste pana la 3 ani. aici daca nu doriti sa il luati, se pot achitionaza acele carucioare foarte usoare de apromximatov 500 RON.


Ca si marci aveti de unde alege cu siguranta:

1. chicco bune si acceptabile la pret. Variantele trio-living si i-move sunt mai scumpe. Trio-living l-as lua datorita faptului ca are bara si nu manere. Chicco i-move este un carucior destul de greu si care se pliaza mare. Chicco i-move este potrivit pentru cei care stau la casa. Ca si varianta economica aveti chicco trio enjoy si scoop care sunt acceptabile la pret.

2. peg-perego. este o marca produsa in italia. Au design frumos si inovativ, cadrele sunt foarte usoare 7 kg sau 6 kg 600g. Se impaturesc fie sub forma de carte book plus sau sub forma de umbrela pliko easy drive sau pliko compact. Mi se par economice ca spatiu si foarte usoare, Intr-adevar pliko compact este cel cu manere, dar aveti  si varianta cu bara la celelalte doua. Ce imi mai place la ele este ca materialele sunt foarte bune, se pot scoate si spala. La variantele book plus si easy drive pliko piesele se pot pune si cu fata si cu spatele.
Imi mai plac pentru ca asigura si anumite facilitati:
- spatiu de depozitare sub carucior mare si usor de accesat.
- suport lateral pentru sticla de apa.
- usor de pliat.
- suprafata landoului se poate inclina cu ajutorul unei manete.
- la cele 3 in 1 primesti geanta, paturica pentru infasat si pelerina ploaie pentru carucior.


3.  Mai sunt firmele inglesina, stokke, mima. Gamele sunt de varf ca si pret.Sunt carucioare cu design inovativ, usor de manevrat dar un pic mai grele, greutatea sasiului este in jur de 8kg si ceva.  Impresioneaza prin design. Gandindu-ne la raportul beneficiu/ cost sunt destul de costisitoare.
4. Alte firme mai sunt graco. Sunt produse in  China, dar sub eticheta de America. Sunt usoare, comode, se pliaza usor si sunt acceptabile la pret.
5. Tot in Italia sunt produse si carucioarele Cam. Sunt foarte frumoase ca si design, dar multe dintre ele robuste si grele.
6. Dintre marcile germane amintim Kindergraft si Maxi Cosi. Cel din urma mi se pare excelent pentru curte si zonele de munte. Primele sunt ok numai la culori mai au de lucrat.

Sper ca acum sunteti mai lamuriti in alegerea caruciorului.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu