marți, 2 aprilie 2013

Alegerea patutului, mobilierului, culorii camerei copilului

Poate ca unul dintre cele mai frumoase momente in pregatirea pentru nastere este si amenajarea camerei.

In principiu pentru o camera de nou-nascut iti trebuie patutul, masuta de infasat, un dulapior si eventual un corp de depozitare. Eu am ales patutul Mos Ene  de la mesterel. Acesta este fabricat la Gheorghieni in Romania, lucru de care am fost foarte incantata pentru ca se mai fabrica si la noi in Romania ceva.
   Mi-a placut foarte mult de ei pentru ca au fost prompti si patuturile se pot personaliza cu inscriptia numelui sau cu desene pe tablia patutului. De asemenea am comandat de la ei lenjerie de pat din mai multe bucati si e foarte draguta.  Salteaua din fire de cocos e super ok si se poate comanda cu tot cu patutul.
  In al doilea rand mi-a placut ca patutul are 3 nivele la care se poate monta tablia.E un deliciu sa montezi singur patutul. Ba chiar mai mult este atat de simplu de montat si asemantor stilului de la Ikea.



  In rest mobilierul l-am achizitionat de la ikea. Culoare alba este perfecta pentru ca se potriveste cu orice culoare din camera copilului si mai mult se pot personaliza cu stickere din lumea disney sau cu desene animate. Culoarea camerei trebuie sa fie vesela si luminoasa. Noi am ales galben. Trebuie sa fie o culoare deschisa care sa aduca bucurie.
  Masuta de la Ikea este practica si buna. De asemena costurile raportate la mobilierul adus din Italia sunt considerabil mai mici.

Important pentru camera nou-nascutului sa mai stim urmatoarele lucruri.

1.  Sa avem in camera un termometru. Temperatura camerei poate sa fie de 22 grade cand este treaz si chiar 20 grade cand doarme. Temperaturile excesiv de mari pe timpul iernii pot favoriza aparitia transpiratiei, iritatiilor si dermatitelor. Temperatura camerei in timpul baii trebuie sa fie aproximativ 24 grade. Temperatura apei la spalare se verifica cu cotul si trebuie sa fie in jur de 37 grade. Ca si termometru  recomand termometrul de la philips avent fiind pentru camera si baie. Are un design frumos si pluteste in apa.
2.  La pachet cu termometru exista si higrometru care masoara umiditatea. Aceasta trebuie sa fie in jur de 40-60%. In general in Romania aerul este mai uscat. Putem sa creem umiditate cu un umidificator( spre exemplu de la bremed italia- produs f bun) sau daca nu mai vrem sa dam banutii pe unul un bol cu apa pe calorifer este suficient.
In general trebuie sa asiguram umiditate in timpul somnului.
3. Camera trebuie aerisita. In cartea mama si copilul ne invata ca trebuie aerisita de mai multe ori pe zi iarna prin intermediul unei camere vecine. Vara pentru ca este foarte cald se aeriseste numai dimineata si seara.

In articolul urmator voi prezenta pachetul pentru nou-nascut de la philips avent special facut de homefarma. Speram ca asa o sa usuram munca de a cauta toate produsele pentru bebe si la un pret foarte bun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu