joi, 1 mai 2014

Infectiile urinare

    Una dintre problemele de sanatate deranjante poate fi infectia urinara. Recurenta lor este suparatoare mai ales atunci cand avem de a face cu o bacterie multi-rezistenta precum este E. coli. Bineinteles ca  mai sunt si alte bacterii care pot provoca infectia urinara dar aceasta este cea mai cunoscuta.
   Am ales sa scriu acest articol pentru ca consider ingrijoratoare frecventa cu care se folosesc antibioticele nejustificat mai ales in infectiile urinare.
    Poate ca urmarea anumitor pasi ne face viata mai usoara atunci cand vorbim de infectia urinara.

1. In primul rand este foarte bine sa bem lichide, lucru care ne ajuta sa stimulam diureza, deci sa evitam ca vezica urinara sa fie mult timp plina, fapt ce favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si inflamarea tesutului. Pe langa acest efect se mai previne formarea pietrelor la rinichi. Dintre ceaiurile cele mai bune sunt:
- ceai de codite de cirese.-
- ceai matase porumb.
- ceai coada calului. Le gasiti reunite in ceaiuri de la Alevia sau de la Fares. Primele imi plac foarte mult.
2.  Ca tratament de intretinere se pot folosi comprimate sau pliculete pe baza de merisor, strugurii -ursului produse bogate in antociani care ajuta foarte mult in infectiile urinare.Aceste plante sunt inrudite deoarece fac parte din aceeasi familie de plante. Alaturi de acestea se faceau inainte in farmacie capsule cu albastru de metilen cu actiune antiseptica urinara foarte buna. Acesta combinatie unica o gasiti in produsul uractiv facut la noi in tara la Iasi. 
   Modalitatea de administrare: 2capsule de 3 ori/zi faza acuta. 1 capsula de 3 ori/zi tratament de intretinere. Ce imi place la acest produs este ca vine cu produse pentru copii si mamici insarcinate. Din acestea amintim Uractiv junior si Uractiv mami.
  O alta gama de produse ar fi cele de la Walmark din Ungaria Urinal. Si acestea sunt bune. Forma urinal akut cu 10 capsule este foarte buna in starile acute.
  Din aceeasi gama mai face parte si Cistiflux cu o concentratie foarte mare de antociani. Acesta este produs de Sofar si se poate utiliza un pliculet pe zi.
   Plantextract au vin si ei cu doua produse foarte bune: extract gemoderivat din afin, respectic din merisor. Se pot folosi 2ml de 3 ori pe zi.
3.  Pe langa aceste produse mai avem Urovalul si Uricolul. Uricolul pliculete elibereaza metenamina cu actiune antiseptica . Se admnistreaza de 3 ori zi un pliculet.
    Urovalul este un produs mai special deoarece are un mecanism de actiune diferit pe care il explicam astfel:
-    "UROVAL® manosa este un complex original de substanţe naturale: monozaharida D-manoza şi extractul de Vaccinium macrocarpon (Afin american), care foloseşte la protejarea tractului urinar împotriva bacteriilor nedorite şi îmbunătăţeşte activitatea vezicii urinare. Comprimatele Uroval manosa sunt acoperite cu un film special care ajută la o înghiţire mai uşoară şi la absorbţia eficientă a ingredientelor active. În comprimate sunt utilizate substanţele active concentrate de cea mai ridicată calitate farmaceutică.

Suprafaţa bacteriei care produce inflamaţia (de obicei Escherichia coli) este acoperită de un strat de glicoprotein-lectină, care ajută bacteria să adere pe peretele interior al vezicii urinare împiedicându-se astfel eliminarea acesteia. D-manoza se leagă efectiv de stratul de lectină al acestor bacterii ostile şi împiedică aderarea lor la peretele vezicii urinare. Apoi bacteria este eliminată din organism prin urină. Astfel, efectul D-manozei nu constă în distrugerea tuturor bacteriilor, inclusive a celor benefice pentru organism (precum în cazul antibioticelor), ci doar eliminarea bacteriilor patogene prin urină. 1)

S-a dovedit că până la 90% din cazurile de infecţii ale vezicii urinare pot fi combătute de administrarea de D-manoza. Uzual, efectul administrării apare deja în 24 ore!
Extractul concentrat de Vaccinium macrocarpon (Afin american) prezintă proprietăţi antiinflamatoare şi conţine substanţe naturale care influenţează pozitiv activitatea vezicii urinare."

4.  Poate mai important decat toate aceste medicamente este igiena de zi cu zi. Una dintre cele mai importante masuri este spalatul ca la copii mici dupa ce mergem la toaleta. Spalatul este important la persoanele cu infectie urinara si dupa un contact sexual.
    Alimentatia joaca si ea un rol important. Este important sa bem multe sucuri de afine, rodie si merisor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu