sâmbătă, 26 aprilie 2014

Diversificarea alimentatiei. Cerealele. Atatea brand-uri...ce alegem?

         In primul rand nu ii condamn pe cei care utilizeaza borcanele, numai ca eu am o alta parere diferita de a lor. Un aliment gatit zilnic este mult mai proaspat decat un aliment conservat. Da este foarte adevarat ca putem folosi pasteurizarea la conservarea alimentelor, dar ma intreb eu de ce nu putem sa preparam singuri mancarea zilnica a copilului chiar si atunci cand plecam in excursii.
       La inceperea diversificarii cerealele joaca un rol important. Cerealele au in compozitie complexul de vitamine B care sunt necesare dezvoltarii copilului. De asemenea ele se folosesc alaturi de branza la copiii care au luat mai putin in greutate .
     Dintre cerealele de pe piata speciale pentru copii gasiti marca Organix. Mi-a placut foarte mult deoarece nu contin zahar, vanilie si alte componente pe care le contin celelalte marci. Asa putem noi sa le adaugam o banana proaspata, mar sau mango etc.Celelalte contin de cele mai multe ori zahar, vanilie, lapte praf, adaos de complex de vitamine B.
    Au variantele simple Organix multicereale , dar si variantele cu fructe. De exemplu Organix cereale cu banane si prune. Se gasesc pe categorii de varsta ceea ce este foarte bine.
    De asemene mai putem folosi de  la inceput quinoa- denumita si proteina vegetala. Se gaseste de la sanovita sau alte firme. Mai tarziu cand bebe creste putem renunta la cerealele de la cutie intrucat putem sa ii facem mamaliga cu branza, galbenus de ou si iaurt, orez de mai multe feluri (rotund, basmati, negru sau salbatic). Putem folosi cereale simple si fructe congelate, ca sa fie mai proapete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu