joi, 26 iunie 2014

Regurgitatiile in jet la bebelusi. Stenoza pilorica.

    Am ales sa scriu acest articol pentru ca am avut un caz cu un astfel de bebelus. Din pacate pentru noi, desi mama acestui bebelus a fost la patru medici nicinul nu a stiut sa explice de apar regurgitatiile in jet la copii.
    Care este cauza stenozei pilorice? Nu se stie. Dar se stie ca atunci cand un bebelus regurgiteaza in jet ceva se intampla cu stomacelul lui. Regurgitatiile in jet si faptul ca bebelusul nu mai ia in greutate pot fi o cauza a stenozei pilorice.
    Ce este stenoza pilorica? Stenoza pilorica este o ingustarea a orificiului care face legatura dintre stomac si intestin. Aceasta ingustare duce ca laptele matern sa se acumuleze in stomac in cantitate mare si sa fie foarte greu eliminat in intestin . Ca urmare stomacul se tensioneaza si apare regurgitatia la copil dupa masa sau chiar in timpul alaptarii.
   Atitudinea corecta este nu sa oprim alaptarea si sa trecem copilul pe lapte praf formula anti-regurgitare, ci sa facem o ecografie abdominala copilului, care poate pune in evidenta stenoza pilorica. Aceasta afectiune se trateaza prin interventie chirurgicala.
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu