luni, 3 martie 2014

Cand adaugam sare si zahar in mancarea copiilor

  Am tot cautat pe site-uri de specialitate cum facem cu sarea si zaharul in mancarea copiilor, bebelusilor. De cand se introduce? Este uimitor cum poti face mancare delicioasa fara zahar si sare.  Din ce am aflat de la doctori este bine sa le introduci cat mai tarziu adica spre doi ani.
  Poate parea o vesnicie insa ciorba poti sa o faci delicioasa mai ales de la 9 luni cu bors si dulciurile cu alti indulcitori mult mai sanatosi. De altfel nici nu este nevoie de zahar in exces daca ne gandim ca bebe poate sa manance mar corpt, cartof dulce sau dovleac copt care ele sunt foarte dulci. Nici nu mai trebuie adaos de zahar.
  Din ce am citit rinichii copiilor nu pot suporta excesul de sare, adica sa il filtreze. Zaharul in exces nu numai ca afecteaza dentitia dar si predispune pe mai tarziu la diabet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu